Facebook kullananlar dikkat
En kalabalýk sosyal að sitelerinden Facebook'un kullanýcýlarý, sahtesinin saldýrýsý ile karþý karþýya.
Virüs, insanlara biliþim hizmeti vermek amacýyla kurulan doctus.org'un güvenlik aðlarýna takýldý ve kayýt altýna alýndý. Buna göre, Facebook kullanýcýlarýna 'photofacebook.net' isimli bir adres iletiliyor.
O an aktif olanlar, kendilerine gönderilen araç çubuðunda 'facebook' ibaresi de yer aldýðý için hiçbir þeyden þüphelenmiyor ve kýsayolu týklýyor. Bunun üzerine Facebook'un sayfasýndan ayýrt edilemeyen bir sayfa açýlýyor. Burada kullanýcý adý ile þifrenin yazýlmasý isteniyor. Adrese girmek için yazýlan þifre ve kullanýcý adý anýnda kayýt altýna alýnýyor.
Saldýrýyý ortaya çýkaran doctus.org'un kurucusu Tansu Günay, tecrübeli bir kullanýcýnýn virüsü rahatlýkla sezebileceðini söylüyor. "Çünkü orijinal Facebook'a ait yan kalemlerin hepsi 'photo.facebook' gibi nokta ile ana isimden ayrýlmak zorunda." diyor. Saldýrý ile neyin amaçlandýðý konusuna deðinen Günay, "Toplu banka hesabý boþaltmak için kimlik bilgileri toplanýyor olabilir." uyarýsýnda bulunuyor. Günay, "Kullanýcýlar ayný ad ve þifre ile sanal banka hesabýný da kullanýyor olabilir. Ya da bu þekilde toplanan milyonlarca kimlik bilgisi ile toplu banka, þirket ya da sanal adres saldýrýsý amaçlanýyordur." diyerek, kullanýcýlardan dikkatli olmalarýný istiyor.
Bu haber toplam 203 defa okunmuştur